شنوایی خوب

شنوایی

گوش ها عملکردی بسیار پیشرفته تر از آنچه که شما فکر می کنید دارند. گوش ها در واقع در دریافت صدا و جهت یابی آن بسیار موثر هستند.
کافی است که چشم های خود را ببندید و به آنچه که می شنوید تمرکز کنید. به زودی متوجه خواهید شد که شنوایی ورای تصور شما ارزشمند است. در مجموع, سیستم شنوایی سالم در زندگی شما بسیار موثر است شما می توانید با شنیدن از تک تک لحظات خود لذت ببرید. مجموع تجربیات خود را گسترش دهید و زندگی ایمن تری در پیش رو داشته باشید.

آنچه که در پس پرده ی شنوایی است به شرح ذیل است:
حلزون گوش صداهای خارجی را به شکل امواج صوتی جمع آوری می کند از آنجا از طریق کانال شنوایی به پرده ی گوش می رساند.
پرده ی گوش انعطاف پذیر و دارای غشای دایره ای است. زمانی که امواج به آن برخورد می کند پرده ی صماخ به ارتعاش در می آید. در گوش میانی سه استخوانچه کوچک وجود دارد. چکشی، سندانی و رکابی. این استخوانچه ها همراه با پرده گوش ارتعاش می یابند و امواج صوتی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند.
سپس این امواج به گوش داخلی می رسند که شامل حلزون گوش است اندامی شبیه به حلزون، پر از مایع که هزاران تار عصبی نازک در آن وجود دارد. عملکرد مکانیکی استخوانچه ها موجب حرکت این مایع و تحریک تارهای عصبی می گردد . سپس تارهای عصبی تکانه های الکتریکی را از طریق عصب شنوایی به مغز می فرستند تا در آنجا این تکانه هابه صدا تبدیل شوند.

آسیب شنوایی

عوامل متعددی به شنوایی آسیب می رسانند ۲ علت شایع افت شنوایی به شرح ذیل هستند:
افت شنوایی بر اثر افزایش سن:
با افزایش سن و گذشتن از مرز ۵۰ سال سلول های حسی ضعیف تر عمل می کنند. و صداهای بالاتر را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد ممکن است صدای تلفن یا زنگ در به سختی شنیده شود تلاش زیادی می خواهد که در جمع متوجه گفتگو با طرف مقابل شوید و از همه سخت تر اینکه صداهای بلند مبهم و گنگ شنیده می شوند.
افت شنوایی ناشی از سر و صدا
این نوع افت شنوایی را مدرن ترین نوع افت شنوایی می توان یاد کرد. این نوع افت شنوایی نه تنها یکی از شایع ترین بیماری های مرتبط با کار است بلکه ناشی از منابع فراوان نویز در جوامع مدرن است.